Mac: Backup

Vi hører det hele tiden fra venner og bekendte som hver har deres gyserhistorie om hvordan deres computer gik ned, brændte sammen, blev stjålet, tabte den eller eksploderede! Og hver gang vi hører historien ender den ofte med “Aaargh hvis bare jeg havde taget en backup – hvor er jeg dum!”… Hvis vi bare alle kunne lære af denne genfortalte historie ville vi alle vie vores liv til at sidde og lave backup af alle vores data hele tiden… Sagen er vi glemmer det eller udsætter det indtil det er for sent…!
Derfor benytter jeg mig af situationen og skriver denne artikel om hvordan jeg har taget backup af min Mac…

Langsom?
Jeg har været ude i et par småproblemer med min iMac 24″ som jeg bruger som arbejdscomputer. Problemet har været at hver gang jeg starter den op så tager det cirka 8 minutter før jeg kan tage den i brug… Hvis man tager den tid og sammenligner den med da jeg købte den fra ny og tændte den for første gang, der tog det nemlig kun cirka 20 sekunder og op til 1 minut – hvilket er ret hurtigt synes jeg.

Den langsomme opstart…
Efter en tid med langsom opstart hver morgen, prøvede jeg at rette op på problemet. Jeg gik ind i mine systemindstillinger under konti og ved mit brugernavn kunne jeg se alle de programmer der blev startet op hver gang jeg loggede ind… hold da op en masse ting jeg havde fået installeret…. Disse programmer lå i “log-ind emner” og burde gøre min Mac mere brugervenlig hvis jeg nu pludseligt skulle bruge iTunes eller et andet installeret program – men sagen var den at jeg brugte slet ikke alle de programmer som blev ind-loaded i opstarten… Derfor fjernede jeg alt og JA min computer-opstart blev reduceret med cirka 2minutter så jeg var nede på 6mins opstartstid… hmmm ikke godt nok! (Så kan jeg lære at installere alle de programmer som jeg alligevel kun havde brugt et par gange…)

Dot Mac problemer…
Som om jeg ikke havde sløvet min computer ned allerede så stødte jeg ind i nye langsomme problemer… Jeg oprettede et abonnement på .Mac som skulle synchronisere alle mine mails, kontakter og indstillinger med min Mac som jeg har derhjemme… Men da det sker over nettet så blev min iMac også en del langsommere til tider…

Løsningen!
Jeg talte med en Mac support linie og fik rettet op på nogle af mine .mac settings som sløvede systemet. Han sagde at jeg skulle oprette en ny konti på min Mac og så overføre alle mine vigtige indstillinger fra den gamle mac-konti til den nye mac-konti. Hvordan gør man så det? Google gav mig en masse resultater da jeg søgte på “how to backup mail mac” og en af resultaterne har virkeligt hjulpet mig!!!

Backup guide
Jeg fandt dette link som forklarer på en meget brugervenlig måde hvordan man tager backup af sin gamle mac og overfører dem til den nye mac.
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301239

Har du problemer eller spørgsmål yder jeg ikke fuld gratis support – men er vil da gerne komme med nogle fif og tricks hvis du har problemer – smid mig en kommentar på dette indlæg… Held og lykke…

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

Smid en kommentar her eller del din erfaring :-)

Discover more from Barner.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading