Drivers og værktøjer til en Acer Aspire 9300 bærbar

Jeg får ofte til opgave at redde en computer fra virus, spyware, hardware- og software fejl. Denne gang fik jeg til opgave at redde en bærbar Acer Aspire 9300 laptop. Den var slemt ramt af virus og trojanske heste pga. en gammel ejer havde installeret LimeWire på den som ofte er årsagen til problemerne… Hvis den gamle ejer blot havde haft en antivirus såsom Kaspersky, så var det ikke gået så galt… Jeg endte med at bruge 9 timer på at redde vigtige filer samt at lave en re-installering af Windows Xp med tilhørende programmer og sikkerhedsopdateringer, antivirus, messenger, osv osv… Det største problem var at komme af med virus først… derefter at få fat på drivere til computeren! Acer har ikke tænkt sig meget om da de har lavet deres hjemmeside hvor man kan hente nogle af driverne. Acer havde også lagt beskadiget filer op til download så man endte med ikke at kunne bruge driverne fra deres hjemmeside… derfor var jeg på en lang google søgning for at finde de rette drivere og programmer til Aspire 9300. Efter et par timer fik jeg endelig fat på alt hvad jeg skulle bruge…
Jeg tænkte at der nok var andre end mig der har haft samme problemer eller kan få samme problem… Derfor har jeg samlet alle filer jeg kunne finde på nettet af drivere og værktøjer og gemt dem på en server til jer her: Download All Acer Aspire 9300 laptop drivers in one file (linket virker desværre ikke mere og jeg har ikke driverne).
Har du problemer med din Windows produktnøgle / key eller har du som jeg mistet klistermærket med produktnøglen på din computer så kan du køre et program som giver dig nøglen igen så du kan indtaste den når du re-installere windows istedet for at være tvunget til at købe en ny windows xp når nu du allerede har betalt for den der var pre-installeret på din pc. Jeg fandt følgende via en google søgning: Windows XP product key recovery / changer
Lad mig høre om hvordan det går for jer…
Et tip: brug DriverMagician på din computer og gem alle dine drivere ned på en USB disk inden du geninstallerer windows… DriverMagician gemmer alle dine drivere fra din pc og eksporterer dem til mapper med navn på driveren og hardwaren…

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

10 tanker om “Drivers og værktøjer til en Acer Aspire 9300 bærbar”

 1. >søg efter winrar på internettet og pak dem ud med det program 🙂

  glad for du kunne bruge det!! 🙂

 2. >Har du prøvet at sætte flere ram i den 9300 ?

  Syntes det nærmest er umuligt at få 2x2gb til at virke. Min skriver ikke mere en 2gb. bios siger 1790mb. har´nyeste bios v1,20

  Men desværre passer det vist ikke det acer skriver med at den kan køre med 4gb ram.

 3. >desværre har jeg ikke prøvet at skifte ram på denne model. Dog ville jeg forsøge at tage dem ud igen og sørge for at de klikker ordentlig fast når du sætter dem i igen. Dine ram kan faktisk også være defekte hvis ikke man passer på når man isætter dem. Har du problemer Kim, ville jeg kigge ned forbi dem du har købt rammene af… det er mit bedste råd. det er svært at rådgive dig til andet når jeg ikke ved hvor teknisk du er. 🙂

  Prøv evt. at se om der er opdateringer til bios’en?

 4. >Hej Mark, og tak for dit svar..

  Har prøvet at bytte om på beggge ram stænger, og har prøvet med kun en stang af gangen, og de virker dog begge stænger når jeg prøver en af gangen..

  Havde bios v1.17 og så opdaterede jeg firmwaren med den sidste jeg kunne finde på acers webside som var v1.20 men det hjælper desværre ikke.. står stadig kun 1790mb i opstart 🙁

  Tror desværre acer har fået skrevet mere i manualen end de kan holde.. ellers ved jeg ikke lige hvad problemet er. Men måske jeg skulle tage pcen med ned hvor jeg købte de ram, og så evt. prøve nogle andre, selvom jeg ikke rigtig tror det hjælper.

  Jeg plejer ikke at have de store problemer med at rode med hardware, og har samler mange pcer efterhånden.

  Men nu stødte jeg lige på din side da jeg søgte på google efter acer 9300 for at læse lidt om den inden jeg købte den brugt for en uge siden.

 5. >Hej Kim,
  Tak for din kommentar. Du og andre er altid velkommen til at spørge til råds.
  Jeg har desværre ikke selv prøvet at isætte ram. Det kunne dog godt lyde som om at du har ret i at Acer bundkortet ikke understøtter flere ram…

  pøj pøj med det 🙂

 6. >Hejsa!
  Jeg har hentet driver-pakken, da
  jeg har et stort problem med det trådløse netværk…
  når netværket er enabled, får min lyd en metallisk klang. Så snart jeg disabler netværket, er der ingen lydproblemer. Jeg har prøvet med Foxconn driveren men uden ændringer, min devicemanager påstår stadig mit wireless kort er et broadcom og bruger dens driver… nogen ideer?

 7. >Hej Thomas,

  uha det kan være en del ting der er årsagen… Har ikke selv været ude for det. Umiddelbart ville jeg prøve at gå ind i enhedshåndtering og slette driveren på både lydkortet og netværkskortet som skaber problemerne. Herefter genstarte computeren og håbe på at den finder driverne af sig selv igen. Hvis ikke så ville jeg finde nogle helt andre drivere på enten producentens hjemmeside eller andre driver-websites.

  En anden årsag til problemet kan være at hardwaren på een eller anden måde har samme specifikationer som måske ikke svinger sammen. Det er jo ikke den dyreste hardware og derfor kunne jeg godt forestille mig at problemet kan være medfødt, med mindre at problemet aldrig har været der før (sf!).

  Prøv evt. og søge på problemet på google og se om andre oplever samme problemer…

  håber du finder ud af det.. skriv endelig dit resultat her i comments så andre kan bruge din erfaring 🙂

 8. >Jeg har prøvet at følge din vejliedning mht download af driver til min acer aspire 9300, men jeg har stadig problemer at få min lyd til at fungere igen. Jeg kan ikke finde den under enhedshåntering. Hvad gør jeg forkert??

  håber du kan hjælpe mig?
  på forhånd tak
  mvh.
  Michael Friis

 9. >Tak for dit spørgmål,
  Det er svært at sige hvad det kan være… Jeg ville gå ind i enhedshåndtering og se om der er et spørgsmålstegn ikon på een af hardware enhederne… alternativt ville jeg "slette" de enheder der ikke virker i enhedshåndtering – genstart herefter og de vil spørge efter driverne…

  håber det hjælper