Hvordan skal min virksomhed bruge Twitter? tips og tricks til twitter for firmaer sociale medier

Hvordan skal min virksomhed bruge Twitter?

Twitter for business - do's and don't - en guide til virksomheder og firmaer om hvordan man bruger sociale medier

Jeg får ofte spørgsmål på arbejde fra min kunder, hvor de tit spørger til hvad Twitter er og hvordan man kan bruge det i virksomheden: “Hvordan skal min virksomhed bruge Twitter”, Mit svar plejer cirka at være “Twitter er ligesom Facebook, hvor man kan skrive og tale til sine kunder (læs “followers”), samt hvor kunderne kan stille spørgsmål og hvor virksomheden kan interagere med sine kunder. Twitter bør bruges fornuftigt og vil være virksomhedens stemme udadtil. Det er ikke “rocket science” men det kan virke uoverskueligt hvis man er ny på Twitter. Man bør bruge Twitter til at fortælle hvad man foretager sig i virksomheden. Skriv om ting der sker i virksomheden som kan være en værdi for kunderne – man bør som virksomhed få sine kunder til at føle sig velkomne og interesseret på et personligt men også professionelt plan. Feks. hvis et møbelfirma skrev:

“Vi har fået nye skønne møbler i butikken! Kom og prøv dem og få en kop økologisk kaffe”.

Det bør dog være gennemskueligt for kunderne at læse hvad baggrunden for dine Tweets er. Det er okay at skrive om sine produkter men undgå at blive for “sælger-agtig”. Ovenstående eksempel på møbelbutikken, viser at deres formål er at få folk i butikken til at opleve de nye møbler men samtidig så er der gratis kaffe og endda økologisk, som er med til at skabe en endnu højere følelse af luksus og derved styrker firmaets brand.
Det behøver dog ikke altid være for at sælge, men tweets kan også bruges til at få folk til at føle sig en del af “familien” (læs virksomheden). Feks. hvis et autoværksted skrev:

“Chefen har 40års fødselsdag i dag, kom endelig forbi til kage og en hyggesnak i det gode vejr!”.

Med dette eksempel er det blot for at fejre chefens fødselsdag men fordelen er at de kunder der kommer får en god snak om alt og intet – og skulle de have spørgsmål til deres bil eller reservedele, så får de da lige nogle råd med også. Altså det er et slags pre-sale møde, hvor man giver kunden tryghed  til at komme igen når de skal have fixet bilen. Dem som ikke kommer men blot læser Twitter opdateringen, de vil stadig få en følelse af at der er god stemning og familiær hygge, som også skaber tryghed på afstand – så de husker virksomheden næste gang de skal have lavet bilen. Altså er denne slags opdateringer ikke direkte salg men mere inddirekte og derved kan give virksomheden flere og mere stabile kunder og muligvis også omsætning på sigt. Altså en investering.

Jeg har delt en fin lille powerpoint med jer her, som omhandler brug af Twitter – så vi alle kan blive klogere 🙂

Jeg kunne skrive mange eksempler på hvordan man bruger de sociale medier til at markedsføre sig med! Det kan, som sagt, virke uoverskueligt for mange virksomheder og det kan også være fatalt at bruge twitter uden viden omkring, hvordan man bør opføre sig på de sociale medier.

Kontakt mig her, hvis du har brug for hjælp til det – så kan vi tage en snak om nogle muligheder.

Good tweetings fra Mark Barner / ComputerArts.dk!

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

Smid en kommentar her eller del din erfaring :-)

Discover more from Barner.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading