Apple crumble ginger (uden mælk)
Ingredienser til Apple cruble ginger kage:
Dej:
150 g. margarine
150 g. sukker
300 g. hvedemel
50 g. ingefær
Teske kardemomme
Fyld:
8 æbler (og måske nogle valnødder og lidt kardemomme)
eller
600 g. bær (solbær – ribs – jordbær – find selv på flere)
Tilbehør:
soya vanilleis fra Irma
Fremgangsmetode:
Margarine, sukker og mel hældes sammen i en skål. En klump ingefær skrælles med en. Teske og rives på et rivejern. Dette nulres mellem fingrene indtil en følelse af det smulre men også kan dannes haævtørre klumper hvis det Presses og der opstår små løse kugler.
Æblerne renses og skæres i stykker (eller bærene gøres rene). Frugten væltes op i et ildfast fad og dejen hældes ovenpå.
Fadet stilles i en 175-200 grader C. alm. ovn i ca 1/2 time (dejen skal være gylden og sukkeret lettere karameliseret).
Serveres kold, eller som de fleste foretrækker det varm med lækker soya vanilleis til.
Ser her for smarte tricks til at skralde dine æbler.