Normalt er dette ikke noget jeg skriver så meget om, men jeg synes alligevel det var relevant når nu sommeren er lige om hjørnet.
Medicin mod allergi
Næsespray, øjendråber, tabletter… Hvad skal man vælge mod allergien, der plager mange i netop disse dage?
Hvordan behandles allergi?
Der findes en række forskellige midler til behandling af allergi – for eksempel antihistamintabletter, øjendråber, næsespray og creme. Man kan også blive vaccineret mod allergi med indsprøjtninger. Ved græsallergi findes der også en vaccination med tabletter.
Generelt er det godt at starte med midler, som virker, der hvor symptomerne stammer fra. Du kan med fordel starte med øjendråber, hvis du fx har allergi, hvor kløe og svie i øjnene er det mest udbredte symptom.
Ved flere lette til moderate allergisymptomer er lokalbehandling ofte ikke nok. Det er også besværligt, hvis du bruger flere midler. Her er det ofte en fordel at behandle med tabletter med antihistamin for at mindske symptomerne. Det er kun nødvendigt at tage tabletterne, når du har været udsat for de(t) stof(fer), som giver dig allergi. Eller hvis du ved, at du vil blive udsat for det i nær fremtid.
Ved svær allergi er det sjældent nok kun at anvende antihistaminer. Her kan du med fordel kombinere med andre midler, som øjendråber, næsespray eller creme. På den måde får du den bedste behandling. Det skyldes, at antihistaminerne generelt mindsker symptomerne.
Du kan også tale med din læge om fordele og ulemper ved en kur med binyrebarkhormon enten som indsprøjtning eller tablet. Det er en mulighed, hvis allergien er så svær, at ovenstående ikke har været effektivt ved flere forsøg. Endelig har du mulighed for at blive vaccineret mod din allergi. Også her er der både fordele og ulemper, som du kan diskutere med din læge.
Læs mere fra artiklen på: medicinmedfornuft.dk