Min papirkurv vil ikke tømmes? Løsningen til macs er her!

papirkurv problemer

Har du smidt noget i din papirkurv på din Mac? Vil den ikke tømmes og melder fejl?

Årsagen kan være at du har smidt noget i papirkurven som du “bruger” altså en fil du faktisk har åben eller anden. Det kan også være at filen er skrivebeskyttet og derved ikke kan smides ud på normal vis.

Hvis nogle af nedenstående løsninger virker, så husk at skriv en kommentar til denne blog, hvor du skriver hvad der virkede!

Mulige Løsninger

tøm papirkurv

 • Prøv ved først at genstarte din mac. Før du starter dine programmer eller noget andet så forsøg igen at tømme papirkurven.
 • Hvis ovenstående ikke virker, så prøv at oprette en mappe på din skrivebord som du kalder “Bin”. Åben nu din papirkurv og flyt alle filer fra papirkurven til mappen “Bin”. Prøv nu igen at flytte 1 fil ad gangen til papirkurven og herefter højreklik på papirkurven og hold “alt” tasten nede imens du klikker på “Tøm papirkurv”. Dette gentager du indtil alt er smidt ud fra mappen “bin” på skrivebordet. Prøv evt. at smide 10 filer i papirkurven ad gangen hvis det er.
 • Virker ovenstående ikke, så prøv at højreklik på den fil den ikke vil tømmes ud af papirkurven, og vælg “Vis info”. I det nye vindue der popper op skal du fjerne hakket i “Låst”. Hvis ikke der er et hak så prøv nedenstående løsning.

Avancerede mulige løsninger (På eget ansvar)!

 • Der ligger en app i din macs “programmer” mappe under “hjælpeprogrammer” som hedder “Terminal”. Det skal du køre.
  I Terminal skriver du følgende:
  rm -rf ~/.Trash/*
  og så klikker du enter og lukker Terminal når den er færdig (tager max 30sek afhængig af hvor meget der ligger i papirkurven).
  Prøv nu at tømme din papirkurv på normal vis igen…
 • Hvis ovenstående ikke virker så prøv nu at tømme din papirkurv ved at højreklikke på den og holde “cmd/æble” tasten nede imens du med musen klikker på “Sikker tømning af papirkurv”.

Tømning af papirkurv-kommando der virkede for mig på High Sierra styresystem.

Jeg havde faktisk brug for at slette mine gamle TimeMachine backups ud på en disk uden at formatere den, da der lå andre filer på disken, som skulle bruges. Men man kan ikke bare smide mappen “backup” i papirkurven og slette den. Derfor gjorde jeg følgende og det virkede:

 1. Gå ind på den eksterne disk eller mappe, som du ønsker at slette.
 2. Jeg smed filerne i papirkurven, som jeg ønskede at slette.
 3. Jeg åbnede programmet Terminal.app, som ligger i programmer, hjælpeprogrammer.
 4. Åben papirkurven på din mac
 5. Nu har du terminal og finder mappen åben. Copy paste denne kommando ind og træk derefter en af de mappe ind og slip oven på terminal-vinduet:
  sudo rm -rvf 
  Eksempel: På min stod der: sudo rm -rvf /Volumes/Marks\ LaCie\ 10TB/Backups.backupdb
 6. Indtast dit kodeord til din Mac og tryk enter. Vær OBS på at du ikke kan se din kode når du indtaster.

 

Endelige løsningsmuligheder

Virker ingen af ovenstående forslag, tyder det på din Mac trænger til hjælp – så ring evt. og bestil Mac support hos www.MacGeni.dk – de arbejder efter timeløn og giver rabat hvis man køber et 10 timers klippekort forinden, som også kan bruges hvis man vil undervises i Mac, så sparer man 20%!
Alternativt kan du prøve at finde løsninger på google eller her på disse links:
http://lifehacker.com/251258/mac-tip–force-empty-the-trash
http://www.thexlab.com/faqs/trash.html
http://www.macupdate.com/app/mac/26729/houdini

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

12 tanker om “Min papirkurv vil ikke tømmes? Løsningen til macs er her!”

 1. Jeg har ingen problemer med min papirkurv… Er det et problem?… Hjælp!

  Mvh Krebsen

 2. Jeg har prøvet med at oprette en mappe på skrivebordet, for derefter at tømme filerne en af gangen, slavemetode men det virkede.
  Per

 3. Jeg prøvede ikke slavemetoden, men det med at holde cmd nede, og bagefter vælge “Sikker tømning af papirkurv” virkede for mig ^^

 4. glimrende! var ved at få kæmpespat … terminal-løsningen virkede som beskrevet!
  Jeg havde 2 såkaldte “låste” filer ud af 1000 filer, og så kunne jeg intet stille op – indtil jeg faldt over denne løsning!

  af hjertet tak!

 5. Hej Tak for tippet om at holde “alt” knappen nede samtidig med du trykker på “tøm sikkert” i papir kurven. Til info så rydder den alle filer der er i papirkurven uden spørgsmål.

 6. Hej
  Min mac vil ikke stoppe tømningen.
  Jeg kan huske jeg lagde en masse ting i papirkurven og sp kom der en dims op hvor der var de ting jeg havde lagt i, men der var sådan en loading banner. Så kom jeg til at trykke på krydset, og nu kan jeg hverken slukke eller genstarte min mac. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre please HJÆLP!!

  p.s. har prøvet alle dem der stod ovenover og jeg kunne ikke finde den der hed “Terminal” under hjælpeprogrammer. HJÆLP HJÆLP!

  Kh Louise

 7. Jeg har samme problem som Louise B, aner ikke hvad jeg skal still op. Er der nogen der kan hjælpe?

 8. Tusinde tak for hjælpen! Det lykkedes ved at holde “alt” knappen nede samtidig med at trykke på “tøm sikkert” i papirkurven. Uden spørgsmål har den tømt alle filer også de låste jeg har haft. De bedste hilsner Anisa