AirPort Express Base Station på en Mountain Lion Mac – Airport Utility 5.6 Download

Apple airport utility problem
Her finder du Airport Utility 5.6. Download. Jeg har nemlig en ældre Airport Express base station, som jeg bruger til at gøre min printer trådløs. Desværre kan den nyeste Airport Utility på min Mac, som kører Mountain Lion, ikke få kontakt til ældre Airport Express enheder. Jeg kan derfor ikke konfigurere min Airport før jeg får downloaded og installeret version Airport Utility 5.6… MEN Apple’s installer understøtter ikke installationen af app’en, da jeg kører Mountain Lion.

Efter megen søgen på nettet efter, hvordan man får sin ældre Airport Express Base station til at virke på sin mac. Det kan da ikke passe at man skal smide sit gamle hardware væk fordi Apple ikke gider at hjælpe dig på Mountain Lion og blot vil have dig til at købe nyt hardware!?

Jeg kom frem til den konklusion at man kan downloade en såkaldt “Installer” program på Apples website – men det siger bare at du ikke kan køre den på Mountain Lion!! Derfor fandt jeg ud af at man via unpkg software kunne åbne “Installer” programmer og tage Airport Express værktøjs app’en ud af den. Det har jeg nu gjort for at bruge den selv. Jeg tænkte at jeg nok ikke var den eneste der passer godt på mit gamle hardware… Måske du også kunne bruge den til din Mountain Lion?

airport express 5.6 utility

Jeg brugte derfor et gratis program “unpkg” og udpakkede installationens filer og kopierede Airport Utility 5.6.1.app ud og lagde den i min programmer. Nu kan jeg køre programmet og konfigurere min Airport Express!

For at hjælpe jer andre derude så har jeg komprimeret app’en så du kan downloade Airport Utility 5.6.1 her
Download

* OSX Mavericks Airport UPDATE:

Ovenstående værktøj virker desværre ikke på Apple’s nye styresystem OS X Mavericks (Tak for l*** Apple!!) så selvom jeg eller har været stor Apple fan, så må jeg sige at det er ulogisk at man ikke kan styre og redigere sine gamle enheder på Apples nye styresystemer. Det er uhørt at den ikke understøttes – det er et tydeligt tegn på hvordan Apple vil have at vi hele tiden køber deres nyeste udstyr og smide det eller ufejlbare gamle hardware ud! Utrolig dårlig service…

Konklusionen er at du faktisk kan bruge din iPhone til at styre din gamle Airport base station direkte på din iPhone, hvis du er på samme Wifi netværk, som din base er. Download Apple Airport Utility app software her:
Download

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

14 tanker om “AirPort Express Base Station på en Mountain Lion Mac – Airport Utility 5.6 Download”

 1. Hej Mark.

  Jeg har samme Airport Express og derfor også brug for den gamle version af Airport Utility. Din guide er dog lidt lettere at følge, end dem jeg måtte finde på engelske sites, så tak for tippet!

 2. Mange tak for hjælpen… Utroligt lækkert at du vil tage dig tid til at uploade dette til brug for andre der har samme problem. Du har lige reddet min søndag :o)

 3. Tusinde tak for en utrolig simpel løsning på dette forbandede problem. Jeg har forsøgt med et væld af løsningsmodeller fra nettet, med Terminal, med Pacifist og andet, det endte hele tiden i, at de ikke kunne åbne AirportUtil56.dmg fra Apple.
  Det her det virkede! Smukt og tak for hjælpen

 4. Hej!

  Det virker forsat ikke for mig. Er der kommet en opdatering siden sidst, som gør, at dette ikke virker længere?

  Jeg downloader din fil. Lægger den over i programmer. Vil åbne programmet, men får besked på, at den ikke kan.

  Alt godt
  Simon

 5. Hej Simon
  Jeg ved ikke om du så min tidligere besked. Hvis du har opdateret til Mavericks så virker denne fil ikke længere. Jeg anbefaler at du bruger iPhone app’en “Airport”. Eller at du opgraderer softwaren ved hjælp af en windows eller ældre mac computer.
  Skriv gerne hvad du får til at virke 😉

  Med venlig hilsen Mark

 6. Hej mark
  Jeg ville bare spørge, om du vidste om airport Express kun virker til Mac eller om den også virker til microsoft, altså fx en Asus computer?

 7. Tusind tak for din oplysninger , JESS nu virker det, har bare brugt så mange timer for at finde ud af en løsning og der var du men en. Tak, stod lige til at skulle ud af døren for at købe en nyere model.
  super du deler.
  vh Birgitte

 8. Fantastisk. Rigtig godt initiativ. Tak for det! Fik min gamle AirPort Express til at vise sig igen, og på min Mac uden Maverick. Kunne iøvrigt ikke få app’n til at virke på min ipad.MEN – noget helt andet, som jeg måske må spørge eksperten om? Jeg er ved at opsætte en tyverialarm. Den skulle være trådløs, men det viser sig, at kontrolpanelet kræver LAN tilslutning tilinternettet. Det er kun øvrige enheder (kontakter, PIR camera etc.) som tilsluttes trådløst. Nu er det sådan, at hvis jeg skal have kabel på kontrolpanelet fra min router, så skal jeg til at trække et laaangt ny kabel.Tænkte, at jeg måske kunne gå den anden vej. Sætte AirPort Expressen op ved siden af kontrolpanet. Sætte et kort ethernet kabel mellem dem. Og så oprette trådløs forbindelse mellem routeren og AirPorten. Kan man det??? Har prøvet, men det virker ikke nu…

 9. Tak for guiden. Jeg har selv købt en ældre brugt airport express med henblik på at udvide mine airplay-muligheder. Jeg måtte bruge en vens Macbook, som heldigvis ikke har opdateret til Mavericks.

  Ærgerligt, at Apple skubber så hårdt på ‘forbrug-og-smid-væk’-kulturen.

 10. Hej Mark.Tusind tak for hjælpen !! – Jeg var så lykkelig da jeg endelig kom hjem med min nye Macbook Pro, som køre med OS X styreprogram. MEN den kunne selvfølgelig ikke finde min dejlige ældre Airport Express 🙁 Du skriver problemet kan løses ved at opdatere min Airport Express via en windows pc ? Er dette korrekt? og hvad hvad hedder programmet jeg skal opdatere min AE via windows med? 🙂