Du sætter folk i bås… Vil du vide hvorfor?

Personlig Branding - sætter du folk i bås? Mads Barner-Christensen i camping habit

“At tale grimt er som at tage grimt tøj på og forvente at folk synes man er pæn…”

Du sætter folk i bås… Vil du vide hvorfor? Som titlen her også siger: At tale grimt er som at tage grimt tøj på og forvente at folk synes man er pæn… Kan du selv se det? Nej måske ikke – men det tøj du har på er med til at “sælge” dig selv. Hvis du har grimt tøj på, så er det svært for andre at se dig som pæn. Det kan være de starter med at tage afstand fra dig og tænke “Han er sikkert fattig eller har dårlig smag” eller også synes de at du er en “særling”. Om vi vil det eller ej så er det bare sådan det er i vores natur. Vi bliver utrygge hvis der er nogen der skiller sig for meget ud fra ‘normalen’. Ja det er da kedeligt at være ‘normal’, tænker du måske -men det er sådan hjernen fungerer. Hjernen er tryg hvis alt omkring os er genkendeligt. Hjernen bliver utryg, hvis der er noget der ‘stikker ud’ fra flokken.

Du kender måske til dette eksempel på et scenarie, hvor man sætter folk i bås:

Du ser en muskuløs fyr, fyldt med tattoes af dødninghoveder eller andre vilde tegning op og ned af hans store overarme. Han har sikkert en adidas sportsjakke på og er helt skaldet. Han går bag dig en mørk aften hvor du er på vej hjem af gaderne, som er tomme for mennesker. Hvad tænker du først? “måske han vil låne mig en 100kr til en taxa?” Ej, jeg tror de fleste vil tænke “oh shit, jeg håber ik han smadrer mig” eller lign. (med mindre du selv er en stor fyr med tattoes eller en lille pige der tænder på store fyre med tattoes, så tænker du måske anderledes haha). Men forstå hvad jeg mener. Historien ender sikkert med at du skifter fortov i frygt for der kunne ske noget. Hvad du ikke vidste var at fyren hedder Henrik på 30år, og er træningsvejleder i dit lokale fitness center og hans kone tænder på tattos. Han har sikkert 2 små søde børn derhjemme og er en rigtig rar familiefar. Men en aften, hvor han kommer gående i mørket, så sætter du ham automatisk i bås. Det er synd for Henrik, for han skal bare hjem og sove efter en lang dag på arbejde, hvor han måtte arbejde over. Men Henrik ved heldigvis godt at hans udseende kan virke skræmmende på nogen, derfor gør han et stort nummer ud af at vise folk, hvem han er når han møder dem og at han er en stille og rolig familiefar med hang til store muskler og en sund krop 🙂 Det er en del af Henriks “personlige branding” at være ekstra sød, for ikke at skræmme folk væk med hans meget maskoline udseende. Måske hjalp det Henrik, hvis han fremover gik med en træningstrøje, hvorpå der stod “Træningsvejleder og stærk Familiefar”.

Det er var kun en ide til hvordan Henrik kan påvirke andre mere positivt…

Så husk: Du er din personlige branding – så tal og opfør dig som du vil opfattes af andre.

Du er din personlige branding!

Med ovenstående viden, som du måske allerede vidste… Så er det da relevant for dig at tænke over hvilken form for TV du ser, hvordan du taler med dine venner, hvilke ord du bruger i det daglige. Synes du selv du lyder intelligent? eller vil du gerne lyde klogere, så andre respekterer dig mere og ikke sætter dig i bås, som værende dum, flabet, arrogant. Tænk over det!!!
For mig handler det altsammen om personlig branding! Det tøj du går i, den måde du taler på, din duft, din motorik (hvordan du bevæger dig/går). Alt dette afspejler, hvem du er og det gør at folk automatisk sætter dig i bås. Er det frustrerende? Ja det kan det da være, men det sker helt automatisk for de fleste mennesker – det er en naturlig måde for os alle at forstå verdenen på ved at sætte dig og andre i bås – husk at du gør det selv, uanset hvor meget du selv synes at du ikke gør, så gør vi det alle automatisk. Det er en nem måde at aflæse farer på, som stammer fra urtiden.

Hvorfor jeg går op i det?

Tal ordentligt det koster noget at lade være

Hvorfor jeg går op i det? Jo fordi at det er basal viden som skolesystemet åbenbart har fejlet stort i at lære fra sig – og det undrer mig ikke med alt det Lockout og manglende resourcer i en verden der er på kanten af forfald og i krise… (læs “whatever!”). TV og Radio bærer et stort ansvar for, hvordan vi taler og opfører os!!! Alt for stort – men sådan er det og det må vi acceptere men dog være med til at være kritiske eller komme med positive ideer til bedre at “uddanne” vores børn med bedre TV!!
Det korte svar er at jeg er søn af en dansklærerinde og lægesøn af en far med stærke traditioner og holdninger om korrekthed – så jo jeg har fået det banket ind i hovedet siden jeg var barn – og det er ikke alt der er blevet ‘derinde’… 🙂

Hvad gør du for ikke at blive sat i bås?

Kom gerne med dine gode råd i kommentarerne her på siden…

Ålborggade, København

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert