Telia vs CBB vs 3mobil – hvilket teleselskab er bedst?

 Telia vs CBB vs 3mobil - hvilket teleselskab er bedst?

3 ( 3Mobil ) – gamle kunder ruster

Jeg har i mange år været kunde hos 3Mobil (over 6år) og været meget tilfreds med bortset fra at de ikke dækker i fitnesscenteret, Fitnessdk, på nygårdsvej. Der er enten “ingen dækning” eller ekstrem lav dækning. Det er ikke optimalt hvis man ønsker at svare på mails imellem sine træningsset eller, som jeg gør, svarer opkald fra mine kunder, som har akut problemer med deres IT og Macs. Da jeg er i fitnessdk ca 2-5 gange om ugen af ihvertfald 2 timer, så er det megen tid er være udenfor dækning i dagens Danmark. Man kan vel sige at det sikkert også er sundt men jeg tilbyder support næsten hele døgnet rundt, og det er derfor en nødvendighed.

Ja gamle kunder “ruster” synes jeg. Jeg har været kunde i mange år og endda skaffet dem ihvertfald 30 nye kunder igennem årene, fordi jeg altid anbefaler dem til andre, når jeg selv er tilfreds. Men det varede ikke evigt når jeg måtte konstatere at deres dækning ikke blev bedre og de havde 2 uheld indenfor kort tid, hvor forbindelsen røg i 1,5 dag. Så jeg følte at de lod mig “ruste”, som kunde og ikke fulgte op på min anciennitet.

3mobil er faktisk ret dyrt til sammenligning med mange andre selskaber, så ligger de prismæssigt lige under TDC og Telenor, som begge er meget dyre når man kigger på markedet.

3 Telefonsvarer

Deres mobilsvar var faktisk ret god og brugervenlig men jeg fandt siden ud af at Telias mobiltelefonsvarer var langt mere brugervenlig! Det forvirrende ved 3 mobilsvar er at der er flere ting man skal indtale når man skal opsætte sin egen telefonsvarer. Dette forvirrer mange. Deres ringetone er, som mange ved, en sang “threeeee is the magic number…” og det er for nogle frustrerende og de ønsker at fjerne dette. Om det er muligt er jeg ikke klar over endnu.

3’s dækning i Gilleleje og på Anholt

3 mobils dækning er elendig på Anholt, som ingen dækning har på data på Anholt men du kan dog ringe.

I Gilleleje, både ved DanCenteret og i Gilleleje by samt strand dækker 3mobil men der er dog en del huller ved havet og stranden i gilleleje og omegn og det er ikke optimalt kun at have 1 streg i forbindelse når man er i sommerhus.

Skift til On-fone / nu fusioneret til CBB mobil

Da jeg skiftede fra 3mobil for første gang i 6år, så valgte jeg at prøve On-fone fordi de tilbød nøjagtig samme abonnement, som 3 havde til 99kr om måneden. Jeg havde før betalt 299,- og tidligere 599,- om måneden og her var derfor meget at spare! Jeg har været tilfreds med Onfone så længe det varede, trods at jeg synes deres markedsføring og reklamer slet ikke henvendte sig til mig og min målgruppe.

Onfone blev til CBB

Efter nogen tid blev Onfone til CBB og CBB kører på Telenor’s netværk og det virkede lige så godt, som før. Men der var en del forvirring omkring skiftet da man som kunde skulle tage stilling til en masse ting.

Efter nogen forvirring og langsom kundeservice hos CBB, så valgte min kæreste og jeg at skifte væk fra dem, for at prøve om der var bedre mobilselskaber.

Deres mobilsvar var ligesom Telia’s meget brugervenlig men dog vil jeg sige at Telia’s telefonsvarer kontrol er lidt bedre og det går hurtigere.

Skift til Telia lød nemt

Da vi skiftede fra CBB mobil til Telia, så lød det utrolig nemt og for ca 150kr om måneden fik jeg et mobilabonnement samt adgang til services såsom Spotify og HBO Nordic, så man både har musik og underholdning. Oveni hatten kunne min kæreste få et mobilabonnement til 99,- om måneden hvor hun også brugte af min datapakke. Det tog ekspedienten 40min at opsætte os på denne plan.

Telenor og Telia deler faktisk samme telemaster og derfor samme netværk. Derfor håbede jeg på at et skift til Telia ville være det samme men…

CBB / Telenor dækning i Gilleleje og på Anholt

CBB / Telenor dækker faktisk også på Anholt i modsætningen til 3 mobil, som ingen dækning har på data på Anholt.

I Gilleleje, både ved DanCenteret og i Gilleleje by samt strand dækker CBB mobil helt fint dog med lidt langsom forbindelse og huller hist og her.

Telia og HBO nordic

Senere var det noget værre bøvl at få udleveret en kode, som gjorde at jeg kunne få adgang til HBO nordic, som fulgte med. Det krævede kontakt til Telia over 3 gange og 2 mails.

Telia og medfølgende Spotify

Jeg var betalende kunde hos Spotify før men da det nu fuglte med i mit Telia abonnement, så skulle jeg først opsige Spotify premium, som ikke var ligetil. Man kan gøre det men man skal næsten være IT specialist, som jeg er for at finde ud af hvordan. Jeg kunne logge ind på Spotify’s hjemmeside og under subscriptions opsige det, men jeg fik hele tiden at vide at de pt. havde tekniske problemer. Derfor måtte en længere søgning igang med at opsige det… Ikke optimalt!

2 dage senere da min Spotify var opsagt skulle jeg via en kode, sendt fra telia, få adgang til premium men det er ikke nemt for den almene forbruger og det er her jeg synes deres produkt igen halter – hvis ikke man er IT ekspert, så kræver det virkelig tålmodighed og besvær.

Telias mobilsvar /telefonsvarer

Klart markedets bedste, fordi det er nemt at finde rundt i og at robot-damen, der guider een taler hurtigt og tydeligt. Måske det ikke er optimalt for ældre mennesker men for mig er det super nemt at navigere i og jeg elsker god brugervenlighed og nem opsætning, som jeg selv lever af til daglig i ComputerArts, som såkaldt brugervenligheds ekspert. Andre teleselskaber kunne godt lære lidt af Telia her.

Telia Kundeservice ventetid

Da jeg var igang med at opsige mit telefonabonnemt hos Telia, fordi der ikke er dækning i Gilleleje til trods for der var dækning da jeg var hos CBB og det er samme netværk, som Telia. Telia har ikke et svar på dette andet end “Prøv at slå dit 4G fra inde i indstillinger på iphonen.” – Det havde jeg ikke tålmodighed til at gøre i denne omgang da jeg, som sagt aldrig har haft disse problemer med CBB mobil/telenor.

Konklusion – hvem er bedst?

Alt i alt har jeg altid været gladest for 3 mobil til trods for at deres dækning nogle steder i byen har dicideret huller (fitnesscentre).

Telia er simpelthen flot sat op og med god telefonsvarer men deres service er ikke i top både når man bliver kunde samt når man ringer og venter 30min for at komme igennem. Jeg vil pt. ikke vælge Telia igen, med mindre at man ser HBO og hører musik på Spotify, så er Telia måske for dig.

CBB er et godt selskab med god service på højde med 3 mobil dog 30% billigere end 3 mobil. Så pt. er de bedst til prisen.

Jeg er ikke tilfreds endnu og jeg vil derfor teste andre teleselskaber.

Er du dækket i dit område? Test din mobildækning her via dækningskort:

Telia dækningskort: https://www.telia.dk/privat/hjalp/dakning-og-drift/

CBB dækningskort: https://www.cbb.dk/kundeservice/daekning-og-netvaerk/

3 mobil dækningskort: https://www.3.dk/abonnementer/dakning/

Næste skridt på jagten efter det gode mobilselskab:

Jeg prøver nu Telmore og Oister for at se hvem der er bedst. Pt. er Oister billigst og benytter 3mobils + Telenor/Telias netværk, hvis ikke der er forbindelse til 3’s netværk vælger den automatisk Telenor/Telia i stedet, som backup.

Har du en erfaring du vil dele?

Hvad er dine erfaringer? Del dem i kommentarerne

Er du i tvivl om hvilket selskab du skal vælge?

Få hjælp og rådgivning ved at skrive hvor meget tid du taler og hvor meget data du bruger på nuværende tidspunkt. Det kan du få oplyst af dit eksisterende teleskab.

Find ud af hver hvilket teleselskab og abonnement, der passer bedst til dig.

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

Smid en kommentar her eller del din erfaring :-)

Discover more from Barner.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading