Mac: Opgrader din Macbook til 2 harddiske og spar penge!

Min kammerat og kollega, Morten, har sendt mig en mail om sine erfaringer med at opgradere sin Mac. Nu kan vi allesammen få glæde af nogle gode tricks 🙂 Så her er nogle gode råd til jer andre gør-det-selv entusiaster.

Artikel af: Morten Paarup

Beslutningen

Jeg havde sat mig for at udskifte min 13″ macbook pro (2010) model med en ny i forbindelse med sidste opdatering fra Apple, men synes (som så mange andre) det var en skuffende opdatering (i hvert fald for 13″-eren) eftersom det reelt set kun var processoren-opgraderingen som jeg kunne bruge til noget (2,66GHz core 2 duo til 2,7GHz i7 dual core) og det på bekostning af 3 timers batterilevetid (10 timer til 7 timer).

Macbook Pro opgraderingen

Jeg besluttede jeg mig for at opgradere den “gamle” maskine med 8GB ram og en SSD-disk, men priserne på en hurtig SSD-disk med ca. 4-500GB er sindsyge (8000+ i dk) og 240 GB er ikke nok til mit behov. Ved at Google lidt, fandt jeg frem til et produkt der hedder data doubler fra OWC. Det er kort fortalt en ramme der har samme dimensioner som det indbyggede dvd-drev i alle macbook-modeller og gør det muligt at montere en ekstra harddisk istedet. Jeg bestilte rammen fra en internetshop i belgien (macupgrade.be), men der findes en række alternativer og har man ca. 3 ugers tålmodighed kan man få en billigere version på ebay (fra hong kong) helt ned til 150,- + fragt.

På indkøb

Jeg købte en hurtig 240 GB ssd disk (ocz vertex 2) som jeg installerede som min primære disk og min eksisterende 500 GB seagate momentus disk blev sat i data doubleren som sekundær disk. Selve operativ systemet, applikationerne og de projekter jeg arbejder mest på er installeret på ssd disken, mens alle de ting der bare er rare at have med sig (musik, billeder, gamle projektfiler mv.) ligger på den gamle disk. Det overskydende dvd-drev har jeg sat i en lille ekstern kasse så det kan tilsluttes via usb, men jeg tvivler på at det bliver nødvendigt eftersom alt foregår på nettet og appstoren nu også findes til mac.

Performance

Performancemæssigt (med de ting jeg laver) oplever jeg virkelig en forskel i det nye setup og umiddelbart kan jeg ikke se at det har en mærkbar indflydelse på batterilevetiden.

Pris

Jeg vil skyde på at opgraderingen kostede omkring 3500,- for både disk og data doubler (med moms).

Man kan jo vælge f.eks. at købe en 120 gb disk og en data doubler klon på ebay, så kan det nok gøres for ca. 1700,-

I får også lige et par vedhæftede billeder inkl. resultatet fra xbench for de to diske.

PS. Lad mig høre om jeres erfaringer i kommentarerne. 🙂


Den engelske og mere udførlige udgave


OK, so my 13″ MacBook Pro is now officially a month old – time for some upgrades… Læs resten af guiden her: thingsthatmademegowtf.com

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

%d bloggers like this: